Myter gällande 6-packet!

Ett vanligt misstag gällande magträning som jag upptäcker människor göra om och om igen är köra sidböjjar eftersom det "är en bra övning att träna obliques och dra åt sidorna av buken", men så är inte fallet. Det finns  djupare ryggradsmuskler som aktiveras när man gör en sådan övning som tar över från magmusklerna. Nu har jag hört många människor säga att de "känner det" i magen när man kör side bends, Den ömhet som de känner är faktiskt ett resultat av att ryggradsmuskeln översträcks och arbetar för fort. 

En annat felaktigt antagandet som många gör är att träna magen uppdelat i en övre och en nedre del, samt tro att du kan isolera den över eller den undre. Även om musklerna har uppdelad nervstimulering, kan du inte enbart träna en del oberoende av andra. Vad du egentligen känner när du tränar magen är en större muskel engagemang från förkortningen av muskeln i övre eller nedre regionen beroende på om du lyfter bålen eller bäckenet.

Kanske en av de mest missförstådda områdena när det kommer till magträning är att genom magövningar  kan du punktförbränna fett från det området. Jag är ledsen att spränga av dina bubblor, men så är helt enkelt inte fallet. För att minska fetthalten i ett visst område, oavsett om det är din mage, dina armar, ben eller rumpa, så måste du arbeta på att minska ditt totala kroppsfett genom bra mat och göra av med mer kalorier än du stoppar i dig.

Du undrar kanske vid denna tidpunkt om det ens är möjligt att bygga det svårfångade sex-packet. Nedan har jag beskrivit mest effektiva sättet att träna magen.
Det vanligaste misstaget jag ser när det kommer till magträning är hur högt folk går i en crunch.  Magen arbetar faktiskt bara under de första 30 till 45 graderna av rörelsen, vilket är ungefär samma som att lyfta dina skulderblad från golvet. Eftersom magen har en så begränsad rörelselängd kan det behövas fler reps och utökad mängd av träning för att så effektivt som möjligt arbeta dessa muskler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0